06-28580234 info@rootsinhealth.nl

Wil jij ook aan de slag met je leefstijl?

Leefstijl training per 1 januari 2019 in de basisverzekering:

Gecombineerde Leefstijl Interventie CooL

Heb jij overgewicht? Lukt het jou niet om zonder begeleiding af te vallen? Wil je naast voeding, ook aan de slag met de thema’s beweging, stress, slaap en energiemanagement? Misschien is de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) CooL dan van iets voor jou.

Er zijn verschillende soorten GLI’s. Ik voer de GLI CooL uit, dat staat voor Coaching op Leefstijl.

Bij het programma leg ik de focus op stressmanagement, energiemanagement en eetgedrag. Natuurlijk gaan we ook  aan de slag met voeding en beweging. Mijn visie is dat als het alleen aan voeding en beweging zou liggen bij jou, dat het je dan allang zelf was gelukt om af te vallen. Dus ik wil jou vaardigheden leren om anders met jezelf om te gaan. Ik gebruik hiervoor de technieken van HeartMath. Je kan voor verdieping in een van de thema’s kiezen door een van werkboeken van HeartMath te kopen voor een bescheiden bedrag. Dit zijn de werkboeken:

  • ‘Werken aan Veerkracht’ over stressmanagement, energiemanagement en
  • ‘Nieuw licht op gewicht’ over het aanpassen van jouw eetgedrag

Wanneer mag ik meedoen?

Je kunt je aanmelden voor het leefstijlprogramma als je:

  • 18 jaar of ouder bent
  • overgewicht hebt (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten
  • of als je ernstig overgewicht hebt (d.w.z. een BMI van meer dan 30)

Je kunt kosteloos deelnemen aan het leefstijltraject: het wordt  volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering en heeft geen invloed op je eigen risico. Deelname is kosteloos maar zeker niet vrijblijvend! Er wordt verwacht dat je alle sessies aanwezig bent en ook tussen de sessies actief aan de slag gaat met je zelf geformuleerde verbeterstappen.

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma:

  • heeft een totale looptijd van 24 maanden
  • bestaat uit een combinatie van groepssessies en individuele gesprekken
  • bevat de onderwerpen voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning

Hoe kan ik me aanmelden?

Je huisarts kan je doorverwijzen. Je kunt mij ook rechtstreeks benaderen. Je hebt dan nog wel een verwijzing van je huisarts nodig.

Ben je nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie over het programma, de data en de locatie (bij een sportschool in Groenekan).  

Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach in Utrecht

Pin It on Pinterest