06-28580234 info@rootsinhealth.nl

Over Frouwke van Rootselaar

Als kind hobbelde ik overal makkelijk doorheen. We verhuisden vaak, van Nederland naar Afrika en weer terug, ik deed niet moeilijk, ik ging gewoon mee en maakte er het beste van. Ik rolde makkelijk door mijn schooltijd en mijn studie econometrie. Maar toen ik aan mijn eerste baan begon, kwam ik erachter wat ik moeilijk vond… werken. Pfff al die verplichtingen. Wat moest ik opeens veel. Ik was steeds maar moe, en ik kon niet begrijpen wat er mis was. Ja, ik was perfectionistisch, maar het was toch niet meer dan logisch dat ik mijn werk goed deed? Ik kon niet anders dan ik deed. En dus had ik werkstress, ik stond altijd ‘aan’. Dan viel ik weer uit… en dan re-integreerde ik weer. Ik had dan wel het een en ander geleerd. Maar was er echt iets veranderd? Om eerlijk te zijn, nee. Ik ploeterde voort, maar het bracht mij nergens. Mijn vriend zei steeds: waarom ben je zo streng voor jezelf? Ik wist niet waar hij het over had. Ik had geen idee wat ik anders zou kunnen doen dan wat ik deed.

Tijd voor verandering – ratio en gevoel

Mijn besluit om het echt anders te gaan aanpakken in mijn leven kwam toen ik de boel op de rit had: gelukkig getrouwd, prachtige dochter, parttime baan, sporten, vrienden. En toch wist ik, als ik zo doorga, gaat het vroeg of later weer mis. Zo wilde ik niet oud worden. Dus zo begon mijn ontdekkingsreis. Ik leerde voelen en emoties ruimte te geven. Ik leerde  antwoorden in mezelf te vinden in plaats van met mijn hoofd. Ik leerde dat ik mijn vermoeidheid ook kon opheffen met ademhalingsoefeningen en door anders te eten en te sporten. Maar wat voor mij de grote shift was, was anders gaan denken.  Het bleek dat ik op een diepere laag allerlei overtuigingen en patronen had die mij in de weg zaten. Het hele proces heeft mij zoveel gebracht: ik ben mild en liefdevol naar mezelf en naar mensen op mij heen. Ik voel rust. Ik heb weer frisse energie. Ik werk niet meer strak en doelgericht naar een doel, maar ik heb helder een richting voor ogen en omarm wat er in de tussentijd op mijn pad komt. Ik sta op een hele andere manier in het leven. Ik kijk vooral veel makkelijker naar het leven en geniet ervan.

Mijn zoektocht was lang, maar een ding stond voor mij altijd vast: ik ging de oplossing voor mijn vermoeidheid vinden. Mijn stekels gingen, en gaan nog steeds, uitstaan als iemand zegt: ‘daar moet je misschien mee leren leven’.

 

“Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen.

Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen.

Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien”

Franciscus van Assisi

Een bekende spreuk. De kern daarvan is voor mij: wees voorzichtig met accepteren waar je staat. Want hoe weet je zeker dat je iets niet kan veranderen? Daarin ben ik pragmatisch, ik probeer alles uit, ook buiten de begaande weg die ik ken. Op dat lerende pad zag ik opeens wat ik wilde worden als ik groot was… coach. Ik heb jaren geroepen dat ik geen coach zou worden, maar ik kan er niet omheen. Ik wil nog meer leren en alle puzzelstukjes die op mijn pad komen bij elkaar leggen. En alles wat ik leer wil ik doorgeven.

Als je mij zou kennen zou je weten dat…

Naast die analytische blik ben ik vooral een warm mens met humor. Ik word heel blij van mensen echt te zien en ze aan te moedigen iets moois te bereiken. Ik word elke dag ook erg blij van mijn gezin. Plezier en liefde, de simpele dingen in het leven. Ik kijk alweer uit naar onze volgende vakantie samen met mijn gezin, de vrijheid opzoeken met ons Volkswagen camperbusje. En ik vind het heerlijk om thuis in Utrecht te zijn, naar yogales te gaan, piano te spelen, te joggen.  Stel je eens voor, energiek, vitaal en makkelijker naar het leven kijken? Wie wil dat nou niet….

Wil jij ook ontdekken hoe jij je rust en energie kan terugvinden?

Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach in Utrecht

Pin It on Pinterest