06-28580234 info@rootsinhealth.nl

Leer in 1 coachsessie een ontstress methode!

Met deze ontstress methode ontspan jij snel en diepgaand

Herken je dit?

Lukt het je maar niet om te ontstressen? Lig je te piekeren in bed? Sta je overdag onder spanning, bijvoorbeeld om werk en prive met elkaar te combineren? En lukt het je maar niet om dit te veranderen?

Hoe zou het voor je zijn als je een ontstress methode leert waardoor je lekker slaapt, ontspannen de dag instapt en in alles wat er op je pad komt gedurende de dag, in verbinding blijft met jezelf?

Wil jij dit ook? Meld je dan aan voor een coachsessie van 40 minuten.

In deze sessie leer ik jou een ontstress methode waarmee jij in 5 minuten snel en diepgaand ontspant.

Na deze ontstress sessie heb jij:

  • een nieuwe ontstress methode geleerd die je helemaal zelfstandig kan doen
  • heb jij stress opgeheven voor een paar  situaties waar jij op dit moment stress bij ervaart
  • heb jij inzicht in welke situaties jij deze ontstress methode nog meer kan toepassen

De ontstress methode heet ‘Het ABC van ontstressen’.

Jouw investering is slechts 60 euro!

Door te onststressen kan ik mijn priveleven en werk veel beter aan. Waar ik vroeger in paniek zou raken, val ik nu gelijk terug op ontstressen. Ontstressen zorgt ervoor dat ik mij beter voel, beter functioneer en hierdoor veel beter in mijn vel zit. Het ontstressen is op alle mogelijke plaatsen te doen, ik doe het soms op de wc als er geen andere mogelijkheid is.”

M.M.

Ik gebruik het ABC van ontstressen regelmatig. Na het ontstressen ervaar ik dat mijn verstand en gevoel meer op een lijn zitten. Ik ervaar weer innerlijke rust en kijk met mildheid naar wat er is.

I.M.

Ontstressen voor ik ga slapen zorgt voor een goede nachtrust en voor rust in mijn hoofd. Als ik aan het begin van de dag ontstress zorgt dat voor werk-prive evenwicht die dag.

M.N.

Lijkt de ontstress methode op mindfulness?

Nee, het ABC van ontstressen is een heel ander soort oefening.

Mindfulness is een oefening in bewustzijn. Bij mindfulness ga je met je aandacht naar het hier en nu. Je wordt je bewust van wat er is. En je kiest ervoor om de gedachte, gevoel, of wat er ook is, los te laten. En elke keer als er een nieuwe gedachte opkomt, laat je die weer los. Je wordt bewust van je gedrag en patronen, en leert in het hier en nu een keuze te maken in wat je doet: ga je bijvoorbeeld door op de automatische piloot zoals je een bepaalde handeling altijd hebt gedaan – bijvoorbeeld piekeren of malen over een bepaalde situatie – of kies je om het nu anders te doen.

Bij het ABC van ontstressen is het startpunt hetzelfde: je bent bewust van een gedachte of een gevoel. Maar daarna doe je het tegenovergestelde, je gaat er met je bewustzijn juist naar toe. In de oefening ebt het stressvolle gevoel op een gegeven moment weg, en is je stressreactie – bijvoorbeeld het piekeren en malen – bij deze specifieke situatie structureel opgeheven. Die verandering is vervolgens opgeslagen in je onderbewuste. Je hebt jouw automatische piloot veranderd.

Ik ben een fan van mindfulness, als een weg om in contact te komen met jezelf, om bewust te worden van wat er is, en dat er zonder oordeel te laten zijn. Het is ook een bewezen effectieve manier om je stress niveau te verlagen. Maar het is niet de enige manier. Het ABC van ontstressen is mijn optiek een hele waardevolle aanvulling op mindfulness. En je hoeft niet eerst mindfulness op te pakken om de waarde van het ABC van ontstressen te ervaren.

Hoe werkt de ontstress methode?

Het gaat te ver om dat hier in diepte uit te leggen. In het kort komt her erop neer dat het ABC van ontstressen verbindingen legt tussen jouw linker- en rechter hersenhelft. Bij stress schiet je vaak naar een van de twee hersenhelften. Je gaat bijvoorbeeld heel erg malen, nadenken, je zit vast in je hoofd (je linker hersenhelft). Of je schiet in een emotie (rechter hersenhelft). De twee hersenhelften zijn dan niet met elkaar verbonden. Door het ABC van ontstressen te doen, verbind je de beide hersenhelften en voel je ook weer verbinding met je hele lichaam. Je lichaam komt tot rust.

Lijkt de methode dan op EMDR?

Het ABC van ontstressen staat net als EMDR in een rijtje van methodes in de energetische psychologie. Andere methodes in dit rijtje zijn onder andere EFT, Access Bars en Psych-K. Het bijzondere aan het ABC van ontstressen, is dat je het zelf kan doen. Het ABC van ontstressen is trouwens onderdeel van een methode die Live The Connection heet, met een heel scala aan mogelijkheden om overtuigingen en patronen te veranderen.

Als deze ontstress methode zo simpel en zo effectief is, waarom is die dan nog zo onbekend?

Het ABC van ontstressen is nog nieuw. Het is in 2017 in Belgie ontwikkeld door de Marina Riemslagh. Het is haar missie om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het ABC van ontstressen. Stress is een steeds groter probleem in onze maatschappij. Met het ABC van onstressen wil zij hier haar steen(tje) aan bijdragen.

Zijn er ook nog andere wegen om het ABC van onstressen te leren?

Jazeker. Je kan live en gratis online workshops bijwonen waarin je nog veel meer informatie krijgt over de methode. Veel workshops zijn echter in Belgie, omdat de methode uit Vlaanderen komt.

Je kan ook aan de slag met het boek ‘Jezelf ontstressen in minder dan vijf minuten’.

Ik kies ervoor om het ABC van onstressen in een laagdrempelige 1 op 1 sessie aan te bieden, zodat jij rustig aan de methode kan proeven en zelf kan ervaren of het wat voor je is. Bij de ontstress sessie krijg je van mij persoonlijke begeleiding en tips en kost het je ook nog eens weinig tijd en geld.

Als je een coachtraject bij mij volgt, leer je uiteraard ook het ABC van onstressen. Dan hoef je niet apart ook deze sessie te boeken.

Waar kan ik meer lezen over deze ontstress methode?

Je kan er meer over lezen in het boek ‘Jezelf onststressen in minder dan vijf minuten’ van Marina Riemslagh, die het ABC van ontstressen heeft.

Veel gestelde vragen

Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach in Utrecht

Pin It on Pinterest